22 ledna 2012 ~ 0 komentářů

Hrníčkový medovník

Hrníčkový medovník, jak ho neznáte. Jistě jste již ochutnali kupovaný medovník. My si jej ale uděláme trošku jinak a za pomoci našich hrníčků.

Porcí: 12

Doba přípravy: 40 min.

Použité suroviny:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru (moučka)
  • 1 hrníček medu
  • ořechy (nasekané na drobno)
  • perníkové koření
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • citrónová poleva

Postup přípravy:

Nejdříve utřeme žloutky, poté vmícháme mírně nahřátý med, nasypeme hladkou mouku a nasekané ořechy. Do promíchané směsi nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení můžeme medovník polít citronovou polevou a posypat nasekanými ořechy.

Přejeme dobrou chuť

Štítky: ,
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář