06 prosince 2013 ~ 0 komentářů

Bábovka z jablek

babovka-jablek Bábovka je velmi snadná a přitom chutná svátečně:)

Porcí: 8

Doba přípravy: cca 50 min

Použité suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnku hl. mouky
  • 1 hrnek nastr.jablek
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 van. cukr
  • 1 pr. do pečiva
  • 1 lž. ml. skořice
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku oleje

 

Mouku promícháme s nahrubo nastrouhanými jablky, krupicovým i vanilkovým cukrem, skořicí, práškem do pečiva, přidáme žloutky, olej a nakonec sníh z ušlehaných bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna upečeme.

Hotovou bábovku po vyklopení pocukrujeme a může přijít i nečekaná návštěva 🙂

 

Štítky: , ,
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář