Bleskový bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček plný ořechů a kandovaného ovoce nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Zabijte dvě mouchy jednou ranou – zbavte se zbylých bílků a vykouzlete bez stání u sporáku skvělou sladkost s pomocí tohoto jednoduchého receptu.
Doba přípravy: 40 minut
Použité suroviny:
- 8 bílků
- 1 hrníček hrubé mouky
- 3/4 hrníčku moučkového cukru
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 tabulka vaší oblíbené čokolády na vaření
- 1 hrníček drobně nasekaných oříšků, kandovaného ovoce a rozinek
- 1 vanilkový cukr
- poleva dle chuti (citrónová, čokoládová…)
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Jako první vyšleháme tuhý sníh, pak přidáme moučkový a vanilkový cukr, máslo, mouku, nasekanou čokoládu a hrníček vašich oblíbených oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Vše promícháme a vzniklé těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Bílkový chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Jakmile bude chlebíček hotový, nechte ho vychladnout, vyjměte z formy, polijte polevou a nechte ztuhnout.
Dobrou chuť! 🙂
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.