19 prosince 2015 ~ 0 komentářů

Bleskový bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček plný ořechů a kandovaného ovocebílkový chlebíček nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Zabijte dvě mouchy jednou ranou – zbavte se zbylých bílků a vykouzlete bez stání u sporáku skvělou sladkost s pomocí tohoto jednoduchého receptu.

Doba přípravy: 40 minut

Použité suroviny:

  • 8 bílků
  • 1 hrníček hrubé mouky
  • 3/4 hrníčku moučkového cukru
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 tabulka vaší oblíbené čokolády na vaření
  • 1 hrníček drobně nasekaných oříšků, kandovaného ovoce a rozinek
  • 1 vanilkový cukr
  • poleva dle chuti (citrónová, čokoládová…)
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Jako první vyšleháme tuhý sníh, pak přidáme moučkový a vanilkový cukr, máslo, mouku, nasekanou čokoládu a hrníček vašich oblíbených oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Vše promícháme a vzniklé těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Bílkový chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Jakmile bude chlebíček hotový, nechte ho vychladnout, vyjměte z formy, polijte polevou a nechte ztuhnout.

Dobrou chuť! 🙂
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář