27 ledna 2012 ~ 0 komentářů

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba si může udělat každý, kdo má domácí pekárnu (je možné péct také v troubě). Sami jsme jej vyzkoušeli a musíme říct, že lepší jsme asi nejedli! Holt, jaké si to uděláte.. 🙂

Porcí: 1

Doba přípravy: 60 min.

Použité suroviny:

  • 3 hrníčky vody
  • 2 lžíce kmínu
  • 1 lžíce octu
  • 3/4 ks droždí
  • 2 hrníčky žitné mouky
  • 3 hrníčky hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru

Postup přípravy v domácí pekárně:
Ingredience vložíme do domácí pekárny a zapneme program základní. Necháme jen upéct.

Postup přípravy v troubě: Ingredience na chléb smícháme v míse, kde směs necháme také vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na cca 230 °C, potíráme slanou vodou. Výsledek je lepší a také s chutnější kůrkou.

Přejeme dobrou chuť

Štítky: ,
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář