Hrníčkový chleba
Hrníčkový chleba si může udělat každý, kdo má domácí pekárnu (je možné péct také v troubě). Sami jsme jej vyzkoušeli a musíme říct, že lepší jsme asi nejedli! Holt, jaké si to uděláte.. 🙂
Porcí: 1
Doba přípravy: 60 min.
Použité suroviny:
- 3 hrníčky vody
- 2 lžíce kmínu
- 1 lžíce octu
- 3/4 ks droždí
- 2 hrníčky žitné mouky
- 3 hrníčky hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
Postup přípravy v domácí pekárně:
Ingredience vložíme do domácí pekárny a zapneme program základní. Necháme jen upéct.
Postup přípravy v troubě: Ingredience na chléb smícháme v míse, kde směs necháme také vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na cca 230 °C, potíráme slanou vodou. Výsledek je lepší a také s chutnější kůrkou.
Přejeme dobrou chuť