Nejjednodušší recept na vafle

Doba přípravy: 15 minut
Použité suroviny:
- 2 hrníčky hladké mouky (pokud chcete zdravější variantu, použijte třeba špaldovou)
- 1 a 1/2 hrníčku mléka
- necelá 1/2 hrníčku rozehřátého másla
- 1 vejce
- 1 a 1/2 lžíce kypřícího prášku
- 2 lžíce vanilkového cukru
- špetka soli
Prosijte mouku skrz sítko a přidejte cukr, sůl a kypřící prášek. Za stálého míchání přilévejte mléko a pak i roztáté (ale ne horké, ať se neopaříte!) máslo. Důkladně promíchané těsto nechte pár minutek odstát. Mezitím si zapněte vaflovač a jakmile budou mřížky rozpálené, vlijte první várku těsta. Že jsou vafle hotové poznáte podle toho, že když vaflovač opatrně otevřete, těsto se už nelepí na stěny.
Podáváme ještě teplé, přelité a ozdobené tím, co máte nejradši. 🙂
Tip: Pokud děláte velkou várku vaflí pro celou rodinu, vyskládejte je do zapékací mísy a chvíli je nechte v rozehřáté troubě. Všichni tak budou snídat krásně teplé vafle.